Parhaat suomalaiset kenttäratsastajat

Kenttäratsastusta kutsutaan on ansaitusti ratsastuksen kuninkuuslajiksi. Siinä ratsukko suorittaa lyhyessä ajassa kolme osakoetta: kouluratsastuskokeen, esteratsastuskokeen ja maastoratsastuskokeen. Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäin kenttäratsastaja on Pia Pantsu, joka voitti Euroopan mestaruuspronssia hevosellaan Ypäjä Karuso vuonna 2002 Espanjan Jerezissa. Nykyään Suomea edustavat kansainvälisillä kisaradoilla Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi.

Elmo Jankari

Turkulainen Elmo Jankari (s.1992) nousi ensimmäisen kerran hevosen selkään 9-vuotiaana. Hurjapäinen nuorukainen piti vauhdikkaasta maastoratsastuksesta, ja niinpä lajiksi valikoitui kenttäratsastus. Jankari lähti jo 17-vuotiaana valmentautumaan ja töihin Dirk Schraden tallille Saksaan, jonka jälkeen hän työskenteli myös jonkin aikaa Pia Pantsun tallilla Ruotsissa. Vuonna 2012 Jankari muutti Saksan Warendorfiin Frank Osholtin oppiin, missä hän nykyisin pitää omaa kilpa- ja valmennustallia. Elmo Jankari on ainoana suomalaisena ratsastajana valittu vuoden 2016 Rion olympialaisiin, jonne mies suuntaa hevosensa Dutchess Désiréen kanssa elokuussa. Oldenburgilaistamma on ollut Jankarin omistuksessa nuoresta hevosesta lähtien, ja parivaljakko on kilpaillut yhdessä kansainvälisellä tasolla jo vuodesta 2011.

Sanna Siltakorpi

Parkanolainen kenttäratsastaja Sanna Siltakorpi (s. 1987) aloitti ratsastuksen jo 5-vuotiaana asuessaan Niinisalossa. Hän on kuulunut Suomen kansainvälisiin kärkiratsastajiin juniorivuosistaan lähtien. Siltakorpi opiskeli Ypäjän Hevosopistolla remonttiratsastajaksi ja hevosenhoitajaksi valmistuen vuonna 2007. Tämän jälkeen hän työskenteli Ruotsissa Pia Pantsun tallilla, jossa hän suoritti myös ratsuttajan ammattitutkinnon. Nykyään ratsastaja asuu Saksassa pitäen omaa kilpa- ja valmennustallia avopuolisonsa Elmo Jankarin kanssa.