Parhaat suomalaiset esteratsastajat

Suomalaiset eivät ole kunnostautuneet esteratsastuksessa samalla tavoin kuin kouluratsastuksessa. Arvokilpailussa menestystä on tullut viimeksi 1980-luvulla ja silloinkin nuorisopuolella Kati Hurmeen voittaessa EM-kultaa Belgian Chaudfontainessa vuonna 1988. Viime aikojen huono menestys ei silti tarkoita sitä, etteikö kansainvälisellä tasolla kilpailisi lahjakkaita suomalaisratsastajia. Alla esittelemme muutamia.

Anna-Julia Kontio

Alun perin Tampereelta kotoisin oleva nuori ja huippulahjakas Anna-Julia Kontio (s.1991) kilpailee aktiivisesti ylimmällä kansainvälisellä tasolla 5 sekä Euroopassa että ympäri maailman. Kontio asuu nykyisin Sveitsissä avopuolisonsa ratsastaja Martin Fuchsin kanssa, missä hän työskentelee pariskunnan myyntitallilla. Kontiolla on kaksi hevosta: espanjalaissyntyinen kimo Fardon sekä ranskalaissyntyinen musta selle francais-ori Pacific de Essarts.

Henri Kovács

Puoliksi suomalainen Henri Kovács (s. 1990) omaa sekä Suomen että Unkarin kansalaisuudet. Kovács on syntynyt ja varttunut Unkarissa, jonka jälkeen hän on työskennellyt ratsastajana ja ratsuttajana mm. Ranskassa ja Belgiassa. Mies on kilpaillut esteratsastuksen arvokilpailuissa EM- ja MM-tasoilla jo vuodesta 2004, mutta siirtyi vuonna 2013 edustamaan Suomea. Kovács kilpailee nykyään hevosella Lennox Luis.

Satu Liukkonen

Suomesta Ruotsiin vuonna 2003 muuttanut Satu Liukkonen (s.1981) on jo hieman kokeneempi ratsastaja, joka kilpailee edelleen aktiivisesti kansainvälisellä tasolla. Liukkosella on oma valmennustalli Gualövissä, jota hän johtaa yhdessä avopuolisonsa, esteratsastaja Sebastian Nummisen kanssa. Liukkonen kilpailee ruotsinpuoliverisellä Celestine -tammallaan, jonka kanssa hän on edustanut Suomea sekä Euroopan-, että maailmanmestaruuskilpailuissa.