Suuret ratsastustapahtumat Suomessa 2016

Ratsastus harrastuksena on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nykyään yli 170 000 suomalaista harrastaa ratsastusta, ja uusia harrastajia tulee jatkuvasti. Suomen Ratsastajainliitto on lajin kattojärjestö, jonka alaisuuteen kuuluu yhteensä kymmenen eri ratsastuksen alalajia: kouluratsastus, esteratsastus, kenttäratsastus, lännenratsastus, matkaratsastus, vikellys, vammaisratsastus, valjakkoajo, vaellusratsastus ja islanninhevosten askellajiratsastus. Erilaisia ratsastustapahtumia järjestetään Suomessa viikoittain.

NBCH Hankkija Finnderby

Kesä-heinäkuun vaihteessa ratsastetaan Ypäjällä Finnderby, joka on perinteisesti ratsastuksen kesäkauden odotetuin tapahtuma. Finnderbyssa kilpaillaan Baltian ja Pohjoismaiden mestaruuksista kouluratsastuksessa, esteratsastuksessa ja vammaisratsastuksessa. Kenttäratsastuksessa nähdään Mannerheimin kilpailu, ja kilpailuohjelmasta löytyy myös lännenratsastus sekä kansainvälisen tason estekilpailu.

LähiTapiola Gran Prix-finaali

Esteratsastuksen mestareita haetaan läpi kesän Lähitapiola GP-sarjassa. Osakilpailuja käydään Ypäjällä, Salossa, Tampereella, Hangossa ja Järvenpäässä. GP-sarja huipentuu syyskuun alussa Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla järjestettävään finaaliin, jossa selviää avoimen sekä nuorten sarjojen kärkiratsastajat. Isojen esteiden luokassa on jälleen pääpalkintona houkutteleva Volkswagen-henkilöauto.

Helsinki International Porsche Horse Show

Syksy huipentuu lokakuussa Helsingissä järjestettävään Helsinki International Porsche Horse Show:hun. Tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 1985 alkaen, ja se on nykyisellään Suomen suurin jokavuotinen areenaurheilutapahtuma. Helsingin jäähallilla nähdään neljän päivän ajan kansainvälisten koulu- ja esteratsastajien kermaa nuorempien ratsastajalupauksien kera. Koko perheen tapahtumassa ohjelmaa on myös lapsille shetlanninponien ja aasien omien näytösten muodossa.