Sanna Siltakorpi on suomalaisen kenttäratsastuksen huippunimi

Sanna Siltakorpi (s.1987) on jo vuodesta 1999 alkaen edustanut Suomea kansainvälisissä kenttäratsastuksen mittelöissä ja noussut huipulle legendaarisen Piia Pantsun jalanjäljissä. Parkanosta kotoisin oleva Sanna aloitti ratsastuksen nuorella iällä. Hän seurasi äitiään Niinisalon ratsutalleille jo 5-vuotiaana ja osallistui ensimmäisiin ratsastuskilpailuihin 8-vuotiaana.

Hevoset ammattina ja elämäntapana

Vuonna 1999 Sanna valittiin Suomen maajoukkueeseen ja siitä lähtien hevoset ovat olleet hänelle ammatti. Hän on edustanut Suomea lukuisissa arvokilpailuissa sekä EM-, PM- että MM-tasolla. Siltakorpi on myös opiskellut alaa. Hän valmistui vuonna 2007 Ypäjän hevosopistolta remonttiratsastajaksi ja hevostenhoitajaksi. Sen jälkeen Siltakorpi muutti Ruotsiin, missä hän työskenteli Piia Pantsun ja Fredrik Jönssonin ratsutilalla ja suoritti samalla ratsuttajan ammattitutkinnon.

Puoliso löytyi samalta alalta

Sanna Siltakorven avopuoliso on Suomen johtava kenttäratsastaja Elmo Jankari. Pariskunta on asunut yhdessä vuodesta 2013 ja he pitävät Saksan Warendorfissa kilpa- ja valmennustallia nimeltä Siltakorpi-Jankari Eventing. Heidän tallissaan asuu noin parikymmentä nuorta hevosta, noin 5-6 -vuotiasta tulevaisuuden lupausta, joilla Sanna ja Elmo kilpailevat joka viikonloppu Saksassa, Belgiassa tai Hollannissa. Uutta verta tarvitaankin, sillä Siltakorven kansainvälisillä areenoilla nähtävä luottoratsu Lucky Accord on jo kuusitoistavuotias. Noin kerran kuussa pariskunta matkustaa myös Suomeen Niinisaloon, missä he valmentavat nuoria ratsastajia. Nykyisin Sanna Siltakorpea valmentaa Saksassa kenttäratsastaja Frank Ostholt sekä suomalainen kouluratsastaja Emma Kanerva.