Faurien tulevaisuus kouluratsastuksen maajoukkuevalmentajana

Isosta-Britanniasta kotoisin oleva Emile Faurie on toiminut Suomen kouluratsastusmaajoukkueen valmentajana vuodesta 2013 alkaen. Faurie on yksi Iso-Britannian johtavista kouluratsastajista, koulutuomareista ja valmentajista. Hän on edustanut kotimaataan viidesti euroopanmestaruuskilpailuissa, kolmesti maailmanmestaruuskilpailuissa sekä kaksissa olympialaisissa. Faurie kilpailee edelleen aktiivisesti Gran Prix-tasolla ja omistaa 30 hevosen tilan Oxfordshiressa Englannissa, missä hän kouluttaa ja valmentaa sekä hevosia että ratsukoita. Miehen nykyinen sopimus Suomen Ratsastajainliiton kanssa on voimassa elokuussa 2016 järjestettäviin Rion olympialaisiin saakka.

Tavoitteena ollut olympiapaikka jäi saamatta

horse_206337439Kun Faurie toukokuussa 2013 aloitti Suomen kouluratsastusmaajoukkueen valmentajana, otti hän tavoitteekseen saada suomalaisratsastajia jopa Rion mitalisijoille. Vaikka miehen taidot ja kokemus ovat vieneet suomalaisratsastajia hurjasti eteenpäin viime vuosina, ei Rion kouluratsastuskentillä näillä näkymin nähdä suomalaisvärejä. Parhaiten menestynyt kouluratsastajamme Terhi Stegars on tällä hetkellä kuudennella varasijalla tämän kesän olympialaisiin. Vaikka teoriassa mahdollisuus olympiapaikkaan on vielä olemassa, on sen saaminen hyvin epätodennäköistä, sillä se vaatisi useiden ratsukkojen poisjäämistä.

Syksy kertoo tulevaisuuden

Nähtäväksi jääkin, jatkaako Suomen ratsastajainliitto Faurien sopimusta olympialaisten jälkeen. Toisaalta kouluratsastusmaajoukkue varmasti hyötyisi pitkäjänteisemmästä yhteistyöstä kokeneen ja taitavan Faurien kanssa ottaen huomioon, että esimerkiksi Kyra Kyrklundin kalenteriin maajoukkuevalmentajan pesti ei mahtunut vuonna 2013, kun sitä hänelle tarjottiin. Voidaan siis vain toivoa, että sekä Faurie että Suomen ratsastajainliitto pääsevät yhteisymmärrykseen kumpaakin osapuolta tyydyttävästä valmennussopimuksesta.